Sensommeren er operafestivalernes tid. Således også i Aalborg, hvor Aalborg Operafestival løber af stablen med et tætpakket operaprogram fra den 13. til den 19. august.

Et af formaterne på festivalen hedder “Operaeksperter”, hvor fire operaeksperter vil dykke ned i næsten 550 års operahistorie. Jeg selv har fornøjelsen af at deltage som “operaekspert” med min fortællekoncert Operaøjeblikke, for hvis der er noget, operaens verden er rig på, så er det øjeblikke – store øjeblikke, øjeblikke der åbner sig, øjeblikke der kaster lys, forløser, forklarer, forfører og forandrer.

Hvilke øjeblikke, der er de største, afhænger naturligvis af øjnene, der ser, og ørerne, der lytter. Men jeg vil ved dele nogle af mine yndlingsøjeblikke i form af en buket af operaarier, som jeg har samlet og fremfører live. Jeg stiller dem frem side om side med små fortællinger, og tilsammen skaber de en stemningsfuld æstetisk helhed, hvor fortællinger og musik supplerer, perspektiverer og kommenterer hinanden.

Fortællekoncerten er arrangeret af Folkeuniversitetet i Aalborg i samarbejde med Aalborg Operafestival, og den finder sted tirsdag den 15. august kl. 17 på Aalborg Universitetdu kan læse mere, og køb billet her.

De øvrige operaeksperter på festivalen er: Jan Mygind, der fortæller om operaens fascinerende sider og nedbryder fordomme om den gamle kunstform, Martin Guldberg, der vil dykke ned i nogle af de store stjernesangeres personlighed, og endelig Henrik Engelbrecht, der tager publikum med tilbage til de første operaopførelser i Aalborg og omegn.

Du kan se hele festivalprogrammet på Aalborg Operafestivals hjemmeside og planlægge dine operaoplevelser.

Kategorier: NyhederOpera

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.