Opera er en underlig kunstform. Det er voksne mennesker, der klæder sig ud som grever og grevinder, digtere eller divaer. Det er kvinder der spiller mænd, der klæder sig ud som kvinder, og det er mænd, der spiller mænd, men lyder som kvinder. Det er voksne mennesker, som synger på en sjov måde og med hiv og sving når næsten helt op på den høje tone (og holder den lidt for længe) og i øvrigt bruger et kvarters tid eller mere på at dø!

Alligevel er vi mange, der nærer en dyb kærlighed til denne underlige kunstform. Der er nemlig ikke ret mange andre kunstformer, der kan fascinere på så mange niveauer, som opera kan, når alt går op i en højere enhed.

I en række koncertforedrag, fortællekoncerter og foredrag forsøger jeg at formidle min fascination af opera videre. Det handler om komponister, og deres værker, om sangere, om historiske perioder og fængslende øjeblikke. Og så handler det om sang og om passion og store drømme.


En tur i operaen

KONCERTFOREDRAG | En rundtur i operaens verden med fascinerende fortælling og en buket af berømte operaarier fremført live. Her kan alle være med, også når publikum inviteres til at smøre stemmebåndene og selv give den som operasangere.

Læs mere …


Store operaer frit fortalt

KONCERTFOREDRAG | Et forrygende potpourri med udgangspunkt i mine operafortællinger. Fortælling, oplæsning, sang og billeder. Hør om de berømte operaer, der ligger bag operafortællingerne, og hør om arbejdet med at give værkerne nye kunstneriske udtryk i fortælling, musik og illustrationer.

Læs mere …


Sangen har vinger – men kan de bære?

KONCERTFOREDRAG | Man bliver glad af at synge – men er det altid sådan? Oplev en personlig og gribende beretning om at forfølge sangerdrømmen, og om at have sit instrument med sig i al slags vejr – både bogstaveligt og billedlig talt.

Læs mere …


Med tvillingerne i operaen

KONCERTFOREDRAG | Et muntert og rørende dobbeltforedrag med tvillingebrødrene Simon og Søren Schelling. Blandt meget andet fortæller de om deres fælles barndomsmøde med opera, et møde, der ændrede selve betingelserne for resten af deres liv. Beretningen krydres med med rigelig live operamusik fra de to sangerbrødre.

Læs mere …


Operaøjeblikke

FORTÆLLEKONCERT | En udsøgt buket af operaarier kædet sammen af små fortællinger, så de tilsammen udgør en æstetisk helhed.

Læs mere …


Mozart og da Ponte – et skelsættende samarbejde

FOREDRAG | Lorenzo da Ponte var ikke bare præst og digter, han var også oplysningsmand og libertiner og levede et udsvævende dobbeltliv liv, for hvilket han blev forvist fra 1700-tallets pulserende Venedig. Heldigvis! For det bragte ham bl.a. til Wien, hvor han mødte Mozart og forsynede ham med tekster til tre af komponistens største operamesterværker.

Læs mere …


Händel og Messias

FOREDRAG | Få en indføring i komponisten Georg Friedrich Händel og i hans udødelige oratirium Messias, et værk der af mange er synonymt med julemusik, og som blandt meget andet godt indeholder det berømte ”Halleluja”-kor.

Læs mere …


Der var engang i Betlehem

FORTÆLLEKONCERT | Hvert år ved juletid får historien om Josef og Marie, stalden i Betlehem og det lille Jesus-barn liv og form gennem et utal af fortællinger og tekster og ikke mindst musik, sange og salmer.

Læs mere …Se også

Fællessang | Litteratur og sprog | Mundtlig fortælling