Jeg hedder Søren Schelling, og siden 2000 har jeg fungeret som sanger, musiker, foredragsholder, fortæller, performer, underviser, forfatter og forlægger primært inden for opera og klassisk musik – både som udøver, formidler og kursusarrangør – men også inden for litteratur, sprog og præsentation. For nemheds skyld sammenfatter jeg det som regel til følgende fire virkeområder:

Performer | Foredragsholder | Forfatter | Formidler

Jeg udbyder en lang række arrangementer, der egner sig til højskoler, sognegårde, biografer, musikforeninger og kulturelle udbydere i bred forstand – også til private. Som udgangspunkt henvender de sig til en bred modtagergruppe, hvad enten det handler om at fordybe sig i en fortælling eller et mere fagligt indhold, hvor jeg lægger vægt på en forudsætningsløs, levende og underholdende oplevelse.

Lidt mere om min baggrund og mit virke

Da jeg var 11 år gammel, var jeg med Den Jyske Opera på turne. Min mor sang med i koret, og min far spillede harpe i orkesteret. Fra min klapstol i kulissen kunne jeg hver aften følge historien både inde på scenen og “backstage”. Om dagen var jeg med til prøverne, snakkede og pjattede med sangerne og musikerne. Og hele tiden skabte musikken en magisk ramme om begivenhederne.

Oplevelsen blev skelsættende, og den grundlagde en dyb interesse for opera – denne mærkelige kunstform, som jeg sammen med min tvillingebror dykkede ned i. Sultent gennempløjede vi bibliotekets grammofonplader og musikforretningernes operaafdelinger. Jeg begyndte også selv at synge, og havde som 14-årig de væsentligste italienske tenorarier på repertoiret(!).

I år 2000 begyndte jeg at studere klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Lars Thodberg Bertelsen og tog desuden timer hos Tonny Landy. Ved siden af studierne var jeg kirkesanger og sang også koncerter, både som solist og som korsanger.

I 2006 begyndte jeg at læse litteratur, retorik og formidling på Aarhus Universitet, og efter at jeg blev kandidat i 2012, arbejdede jeg i en periode med undervisning inden for dette felt, inden jeg fik arbejde på Løgumkloster Refugium, hvor jeg skulle tilrettelægge, afvikle og medvirke ved en lang række forskellige programdage af kulturel og folkeoplysende karakter. Her fik jeg lejlighed til at afprøve forskellige formater inden for performance, formidling og fortælling, og det var også her grundstenen blev lagt, til mine operafortællinger.

Da jeg flyttede fra Sønderjylland med min hustru og to børn, fortsatte jeg mine aktiviteter som performer, foredragsholder og formidler. Jeg indledte et frugtbart samarbejde med billedkunstneren Anne Marie Johansen, som illustrerede min første operafortælling, jeg udgav min første bog, som er blevet fulgt af flere, jeg bankede på døre, ringede op, skrev mails og fulgte op for at drømmen om at kunne gøre en levevej ud af min passion kunne blive til virkelighed.

I dag bor vi i Odder, og sideløbende med mit selvstændige arbejde har jeg den glæde at bestride en fast stilling som kirkesanger ved Vær og Nebel Sogne i Horsens.

Her på siden kan du læse mere om mine arrangementer. Du kan navigere rundt via menuen øverst, benytte søgefeltet eller linksene nedenfor, hvor du kan finde, hvad der har at gøre med mit virke som hhv. performer, foredragsholder, forfatter og formidler.

Rigtig god fornøjelse …