Jeg glæder mig til efteråret, hvor jeg har fornøjelsen af at være en del af forelæsningsrækken “Opera – fem store operakomponister” på Folkeuniversitetet i Aarhus.

Jeg har fået æren af at tale om en af mine absolutte yndlingskomponister, nemlig Giuseppe Verdi – Min udfordring bliver at få formidlet komponistens liv og sammenhæng og hans musikdramatiske udvikling fra de tidlige bel canto-operaer over galejslaveårene (som han selv kaldte sin meget produktive periode i første del af hans virke) og til de suveræne Shakespeare-mesterværker, der kroner hans skaberværk, på bare to timer. Men det skal nu nok gå.

De fire andre store operakomponister i forelæsningsrækken er Mozart, Puccini, Wagner og Richard Strauss, og de varetages af Nila Parly, Leif V.S. Balthzersen og Arne Kjær. Og så indledes rækken med et operahistorisk overblik v. Martin Guldberg.

Du kan læse mere og også tilmelde dig vi linket herunder: https://fuau.dk/aarhus/program/litteratur-film-og-musik/opera-fem-store-komponister-2321-329


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.