Publikum siger …

“En fin oplevelse med god musik, smukke billeder og en glimrende fortæller”
“(…) takker for den fineste aften, hvor alt gik op i en højere enhed!”
“En dejlig, kulturel oplevelse”

En operafortælling er en intens live performance, der blander opera, billedkunst og historiefortælling på en ny og original måde. En nærværende og bevægende helhedsoplevelse for publikum, og et spændende og anderledes event arrangement for kulturarrangøren.

Vælg mellem fire unikke operafortællinger:


Bajads

OPERAFORTÆLLING | Frit fortalt efter R. Leoncavallos intense drama I pagliacci om en teatertrup hvor virkelighedsplaner smelter sammen, og hvor selv publikum må komme i tvivl om, hvad der er teater, og hvad der er blodig alvor.

Læs mere …


Carmencita

OPERAFORTÆLLING | En bevægende kærlighedshistorie om begær, jalousi og afsavn, men også om at finde sig til rette som menneske i en verden hvor virkelighed og drømme ikke altid følges ad. Bizets opera, Carmen, der ligger bag, blev først en fiasko, men man må sige, at publikum siden har overgivet sig.

Læs mere …


Billeder fra et bohemeliv

OPERAFORTÆLLING | En fri gendigtning af G. Puccinis bevægende mesterværk La bohème. Den aldrende maler Marcel genser efter et halvt århundrede en række billeder han malede i sine ungdomsår. Gensynet fremkalder minder om en svunden tid hvor han sammen med en gruppe venner udlevede sine drømme om et kunstnerliv på et koldt loftskammer i Paris.

Læs mere …


Fuglefængeren

OPERAFORTÆLLING | Mange har minder om Mozarts Tryllefløjten, der ligger bag denne operafortælling. Tag med den muntre fuglefænger Papageno ud på en farefuld færd. Og lad dig rive med af et rigtigt eventyr med prinser og prinsesser, de gode og de onde og prøvelser på liv og død, og med Mozarts kendte toner som kulisse.

Læs mere …


Hvad er en operafortælling?

Operafortællingerne tager udgangspunkt i en eksisterende opera og fortælles live foran publikum med musik fra operaen, der fletter sig ind og ud af fortællingen. Sammen med de farverige illustrationer, som kunstneren Anne Marie Johansen har skabt specielt til hver af operafortællingerne, og som projekteres op i baggrunden, opstår der en selvstændig form med sit eget kunstneriske udtryk, som publikum kan fordybe sig i.

Hver operafortælling varer ca. 60 – 70 minutter. Forud for fortællingen tilbyder jeg en god halv times introduktion med oplæg og live operasang.

Hvem henvender de sig til?

En operafortælling kan finde sted på mange forskellige lokaliteter – en foredragssal på en højskole eller i en sognegård, et kunstmuseum eller galleri, et forsamlingshus, en biograf- eller teatersal eller i en stor stue i et privat hjem for den sags skyld. Jeg har både fortalt for helt små grupper på en håndfuld personer og for forsamlinger på over hundrede mennesker. Der kræves ingen forudsætninger eller noget kendskab til opera for at få noget ud af en operafortælling, kun nysgerrighed og lysten til at lade sig gribe af en god historie, dejlig musik og smukke billeder.

Ønsker du at booke en operafortælling, eller overvejer du det, men er i tvivl om, hvorvidt dine rammer egner sig, så kontakt mig, enten pr. mail eller pr. telefon, og lad os få en snak om mulighederne.

Se mere om de praktiske forhold vedrørende afviklingen af operafortællingerne.


Store operaer frit fortalt

KONCERTFOREDRAG | Hvis situationen ikke er til en fuldskala operafortælling, så har jeg sammensat et koncertforedrag, der tager udgangspunkt i operafortællingerne – et underholdende potpourri med fortælling, oplæsning, sang og billeder. Koncertforedraget kan tilpasses både i varighed og i fokus, så det passer til konteksten.

Læs mere …


Se også

| En tur i operaen | Operaøjeblikke | Udgivelser |