Publikum siger …

“En eventyrlig operafortælling og smukke illustrationer”
“En dejlig, kulturel oplevelse”
“Kan varmt anbefales til alle”

Opera og eventyr, fantasi og farver – en live fortælling til Mozarts vidunderlige toner.

Du kender sikkert den fantastiske fornemmelse, det er, at blive væk i et godt eventyr,  glemme tid og sted og bare leve med i det univers, der rulles op. Operafortællingen om FUGLEFÆNGEREN er et rigtigt eventyr, der bygger på Mozarts elskede eventyropera Tryllefløjten, som rigtig mange af os har et forhold til, og har haft det, siden vi var børn, fordi der er så meget i den opera, der taler til det indre barn.

Papageno er den muntre naturskikkelse, som lever af at fange fugle og sælge dem for god mad og dejlig vin, og som ikke er så meget for det, når tingene begynder at blive besværlige eller farlige. På en ganske almindelig dag bliver han hvirvlet ind i en en eventyrlig historie med prinser og bortførte prinsesser, gode og onde herskere, farlige prøvelser, ild og vand og magi. Papageno må opbyde al sin styrke og alt sit mod – og også en pæn portion held – hvis han skal modstå udfordringerne og møde kærligheden. Kan han mon klare det?

Operafortællingen følger ikke operaens handling slavisk, men danner sin egen historie sammen med Mozarts musik og de farverige illustrationer, som billedkunstneren Anne Marie Johansen har skabt.

Spøgefuglen fra Salzburg

Mange kender  Wolfgang Amadeus Mozart som lidt af en spøgefugl – billedet stammer bl.a. fra Miloš Formans berømte Amadeus-film fra 1984, men der var nu nok  også noget om snakken i virkeligheden.

Historien vil vide, at Mozart ved en af opførelserne af Tryllefløjten i Wien i 1791 fik den idé at lave lidt sjov med sin gode ved Emanuel Schikaneder, der foruden at have skrevet teksten til operaen også spillede og sang rollen som Papageno. I en af fuglefængerens arier skal det se ud som om, at han spiller på et klokkespil, mens lyden i virkeligheden kommer fra en af musikerne i orkesteret. Den aften overtog Mozarts selv klokkespillet i orkesteret, og til Papagenos overraskelse var klokkespillet tavst, der hvor han spillede på det, mens det til gengæld klemtede lystigt, så snart han holdt op.


Information

FUGLEFÆNGEREN fortælles live med musik fra Mozarts Tryllefløjten og de originale illustrationer projekteret op som baggrund.

Fortæller: Søren Schelling
Illustrator: Anne Marie Johansen
Musik: Wolfgang Amadeus Mozart
Idé og produktion: Søren Schelling

Varighed: ca. 65 minutter (fortælles uden pause).

Hent printklar info om FUGLEFÆNGEREN (pdf)

Se mere om de praktiske forhold vedrørende afviklingen af operafortællingerne.


Bogversion

Operafortællingerne findes også i smukke, indbundne bogversioner med Anne Marie Johansens illustrationer. Desuden som illustrerede e-bøger og som lydbøger, indlæst af forfatteren.

Bog: Fuglefængeren

Tag med fuglefængeren Papageno ud på et rigtigt eventyr med prinser og prinsesser, godt og ondt, magt og kærlighed og farlige prøvelser.

Læs mere …


Se også

Mine øvrige operafortællinger

| Udgivelser | Performance | Koncertforedrag |