Hvor kan man lave en operafortælling?

En operafortælling kan finde sted på mange forskellige lokaliteter – en biograf- eller teatersal, et forsamlingshus, et klasselokale, et museum eller i en stor stue i et privat hjem. Jeg har både fortalt for helt små grupper på en håndfuld personer og for forsamlinger på over hundrede mennesker.

Hvem henvender de sig til?

Der kræves ingen forudsætninger eller noget kendskab til opera for at få noget ud af en OPÅERAFORTÆLLING, kun nysgerrighed og lysten til at lade sig gribe af en god historie, dejlig musik og smukke billeder.

Tekniske forhold

Selve setup’et består af et lærred og en projektor, der placeres i passende afstand. Desuden et el-klaver (hvis der ikke forefindes et egnet klaver på stedet). Jeg råder selv over det nødvendige tekniske udstyr (projektor, lydanlæg og el-klaver), der skal til for at afvikle et fuldt arrangement. I større eller særligt lydkrævende lokaler kan det dog være nødvendigt at supplere med ekstra udstyr. Jeg er gerne behjælpelig hermed.

Nogle steder vil man med fordel kunne anvende det forhåndenværende tekniske udstyr. Bemærk dog: Da musik og billede afvikles fra PC samtidig med at jeg fortæller i en mikrofon (head set), skal lyden fra de to kilder kunne afvikles samtidig.

Belysning og opstilling

Det fungerer bedst, hvis publikum er placeret i rækker (evt. buede) med front mod “scenen”/lærredet (koncertopstilling). Publikum skal kunne se både fortælleren og illustrationerne, der projekteres op på lærredet, så rummet skal ikke være mørklagt. Er rummet meget mørkt, kan der med fordel være lidt lys på fortælleren.

Kontakt mig

Ønsker du at booke en operafortælling, eller overvejer du det, men er i tvivl om, hvorvidt dine rammer egner sig, kontakt mig, enten pr. mail eller pr. telefon, og lad os få en snak om mulighederne.

Se alle operafortællinger.


Se også

| Pris & praktisk | Koncertforedrag | Fortællekoncerter |