Wolfgang Amadeus Mozart behøver måske ikke nærmere præsentation – vidunderbanet fra Salzburg, som skrev meget mere vidunderlig musik, end han burde kunne nå at skrive ned i løbet af sin korte levetid. Omkring tyve operaer og syngespil blev det til (foruden alt det andet).

Teksten til tre af de mest berømte blev skrevet af italieneren Lorenzo da Ponte – et mildest talt kulørt bekendtskab. For foruden at være præst og digter var han nemlig oplysningsmand og libertiner og levede et udsvævende dobbeltliv liv i 1700-tallets pulserende Venedig.

I dette foredrag vil jeg fortælle om et samarbejdet, der førte til tre af de mest berømte Mozart-operaer, Figaros Bryllup (1786), Don Giovanni (1787) og Così fan tutte (1790), operaer der ikke blot er vidunderlige i sig selv, men også er milepæle i operahistorien, mesterværker, der bryder med operaens gængse konventioner og sætter nogle af tidens store spørgsmål til debat.

Undervejs i foredraget vil der være eksempler i form af lyd eller filmklip.Information

Arrangementet egner sig godt til højskoler, sognegårde, biblioteker, foreninger og klubber. Man behøver ikke at kende til opera på forhånd for at få noget ud af det.

Varigheden kan tilpasses den tid, der er til rådighed. Kontakt mig, og få en snak om, hvad der giver mest mening hos jer.


Medvirkende: Søren Schelling, musiker og forfatter

Varighed: ca. 60 – 90 minutter


Se også

| Händel og Messias | Højskoleforedrag | Operaforedrag og -performance |