Rundt om operafortællingerne

Det er efterhånden en del år side, jeg optrådte med min første operafortælling – eller med det der skulle udvikle sig til at blive en operafortælling. For da jeg dengang stillede mig op og fortalte eventyret om Prins Tamino, Prinsesse Pamina, Nattens Dronning og den muntre fuglefænger Papageno, var det mest af alt en nødløsning, fordi jeg ikke havde tid til at forberede et foredrag.

Jeg kunne ikke vide, at jeg skulle komme til at bruge mange flere på operafortælling, og at jeg snart ville have udviklet et helt nyt kunstnerisk format. Jeg kunne heller ikke vide, at jeg få år senere skulle have hele fire operafortællinger på repertoiret, et givende samarbejde med en dygtig billedkunstner og have udgivet fire bøger, fire lydbøger og fem e-bøger.

Illustration til FUGLEFÆNGEREN af billedkunstner Anne Marie Johansen

Rundt om operafortællingerne er historien om en skabelsesproces, om udvikling af en kunstnerisk form og transformationen af nogle af operahistoriens største mesterværker. Men det er også et møde med de komponister og værker, der ligger bag.

Undervejs vil der være oplæsning fra operafortællingerne og live operasang.


Koncertforedraget henvender sig til alle, og man behøver hverken at kende til opera eller til operafortællingerne for at få noget ud af det. Det egner sig godt på biblioteker, højskoler eller efterskoler, da emnet lægger sig i feltet mellem litteratur, musik, formidling og performance, og indholdet vil være tilpasset den respektive sammenhæng.

Varighed: 30 – 90 minutter alt efter sammenhængen.