Koncerter med sang og harpe

Sammen med min far, harpenisten Joost Schelling har jeg spillet en lang række koncerter, både være i kirker og i koncertsale. Undertiden har vi suppleret med min tvillingebror, bassangeren Simon Schelling. Harpen hører til blandt de mindre sædvanlige koncertinstrumenter, og vækker altid begejstring med sin smukke form og sin vidunderlige klang, der står godt til de mørkere herrestemmer.

Nedenstående liste er til inspiration, men de specifikke programmer laver vi til lejligheden.

Kontakt mig, og lad os tage en snak om, hvad du kunne tænke dig.

Koncerter med sang og harpe

Koncert med far og søn
En stemningsfuld koncertoplevelse med solosang og harpemusik. Programmet består af en udsøgt blanding af gammel og nutidig musik fra både Danmark og det store udland. Programmet egner sig godt både til kirkerummet eller koncertsalen.

Julekoncert med far og søn
Hvert år i december vækkes historien om det lille Jesusbarn, om ledestjernen og om stalden i Betlehem til live i et utal af historier og sange. Det er derfor ikke så mærkeligt, at noget af det der for alvor kan tænde for julestemningen, er musikken. Den opgave tager vi på os med et stemningsfyldt program med julemusik fra ind- og udland – fra den nordiske julesalmeskat, over den engelske Christmas Carol til nogle af de store klassiske julehits.

Julekoncert med familien Schelling
Julen er ikke kun hjerternes fest, den er også familiernes fest. Og det skal tages helt bogstaveligt ved denne koncert hvor vi har taget min tvillingebror med. Programmet består af en fornem buket af julemusik fra ind- og udland – både solosange og flerstemmige – og musik for soloharpe.

Britten – Folk Song Arrangements
Den engelske komponist Benjamin Britten (1913-1976) turnerede rundt i Storbritannien med sin ledsager, tenoren Peter Pears. Ved koncerterne indgik som regel lokale folkesange, som Britten forsynede med originale klaverakkompagnementer. Da Britten senere blev for syg, overtog harpenisten Osian Ellis hans plads, og Britten arrangerede en række folkesange for harpe. præsenteres et udvalg af Brittens “Folk Song Arrangements” med harpeakkompagnement. Desuden er der musik for soloharpe og små indføringer undervejs.


Se også

Koncerter med sang og klaver | Operafortællinger