Om mig

Portræt: Søren SchellingDa jeg var 12 år gammel, var jeg med Den Jyske Opera på turne. Min mor sang med i koret, og min far spillede harpe i orkesteret. Fra min lille klapstol i kulissen kunne jeg hver aften følge historien både inde på scenen og “backstage”. Om dagen var jeg med til prøverne, snakkede og pjattede med sangerne og musikerne. Og hele tiden skabte musikken en magisk ramme om begivenhederne.

Oplevelsen blev skelsættende, og den grundlagde en dyb interesse for opera – denne mærkelige kunstform, som jeg sammen med min tvillingebror dykkede ned i. Sultent gennempløjede vi bibliotekets grammofonplader og musikforretningernes operaafdelinger. Jeg begyndte også selv at synge, og havde som 14-årig de væsentligste italienske tenorarier på repertoiret(!).

I år 2000 begyndte jeg at studere klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Lars Thodberg Bertelsen og tog desuden timer hos Tonny Landy. Ved siden af studierne var jeg kirkesanger og sang også koncerter, både som solist og som korsanger.

I 2006 begyndte jeg at læse litteratur, retorik og formidling på Aarhus Universitet og blev kandidat i 2012.

I foråret 2013 tog jeg familien – mine to dejlige børn, Bastian og Smilla, og min hustru Gitte – med til Sønderjylland, hvor jeg havde fået job på Løgumkloster Refugium. Her fik jeg lejlighed til at folde mig ud som foredragsholder, fortæller, tilrettelægger af diverse programmer med kulturelt indhold, social vært for refugiets gæster, kommunikationsmedarbejder og meget andet. Jeg sang også en række koncerter, bl.a. med lied-koncerter og kirkekoncerter, og jeg var solist i Faurés Requiem med kor og orkester i Løgumklosters vidunderlige kirkerum.

I dag bor vi I Aarhus, hvor jeg fungerer som freelance sanger, foredragsholder, fortæller og musik-/operaformidler.

Du kan læse mere om mine foredrag, koncerter, koncertforedrag og operafortællinger her på siden. Og du kan læse min blog, hvor jeg skriver løst og fast om opera og relaterede emner. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit nyhedsbrev og få en mail fra mig, når der nyt på bloggen eller andre nyheder.