Om mig

Da jeg var 12 år gammel, var jeg med Den Jyske Opera på turne. Min mor sang med i koret, og min far spillede harpe i orkesteret. Fra min lille klapstol i kulissen kunne jeg hver aften følge historien både inde på scenen og “backstage”. Om dagen var jeg med til prøverne, snakkede og pjattede med sangerne og musikerne. Og hele tiden skabte musikken en magisk ramme om begivenhederne.

Oplevelsen blev skelsættende, og den grundlagde en dyb interesse for opera – denne mærkelige kunstform, som jeg sammen med min tvillingebror dykkede ned i. Sultent gennempløjede vi bibliotekets grammofonplader og musikforretningernes operaafdelinger. Jeg begyndte også selv at synge, og havde som 14-årig de væsentligste italienske tenorarier på repertoiret(!).

I år 2000 begyndte jeg at studere klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Lars Thodberg Bertelsen og tog desuden timer hos Tonny Landy. Ved siden af studierne var jeg kirkesanger og sang også koncerter, både som solist og som korsanger.

I 2006 begyndte jeg at læse litteratur, retorik og formidling på Aarhus Universitet og blev kandidat i 2012.

I dag bor jeg i Odder med min hustru og vores to børn, og jeg fungerer som freelance sanger, foredragsholder, fortæller og musik-/operaformidler.

Her på siden kan du foreløbig læse lidt om mine koncertforedrag, og øvrige aktiviteter. Finder du ikke hvad du søger – og det er meget muligt, for siden er slet ikke færdig – så tøv ikke med at kontakte mig.

I 2013 begyndte jeg så småt at lege med operafortællinger – først i form af genfortællinger af operahandlinger med musikeksempler, men siden tog projektet en mere seriøs drejning, ikke mindst i kraft af samarbejdet med billedkunstneren og illustratoren Anne Marie Johansen. Du kan læse meget mere om det projekt på hjemmesiden www.operafortaelling.dk hvor du også kan tilmelde dig maillisten og få den interaktive e-bog Operafortælling ganske gratis.