Opera og fællesskab

Endnu en bil ruller ind ad den lange indkørsel. En ældre dame og hendes søn stiger ud og tager kufferterne fra bagagerummet. Kort efter lyder der et ”dingeling” fra receptionen. Jeg afbryder min samtale og går ned for at tage imod dem.

Sådan kunne jeg fint have startet min beskrivelse af opera-weekenden på Løgumkloster Refugium, tilbage i januar, og sådan vil jeg forhåbentlig kunne skrive igen i midten af januar 2017, når den næste opera-weekend er vel overstået.

For femte gang har jeg nemlig fået mulighed for at arrangere opera-weekend på det stemningsfulde refugium, i den hyggelige, middelalderlige flække Løgumkloster ca. en halv times kørsel fra den dansk-tyske grænse. Og kunne man egentlig finde et mere velegnet sted end dette – afsides beliggende og skabt til fordybelse – og med Steinway-flygel?

Billede: Operaweekend

Sidste år var vi 45 deltagere – det højeste antal hidtil og et vidnesbyrd om at det er herligt at opleve opera i fællesskab.

Temaet for den kommende opera-weekend, som finder sted 13.-15. Januar 2017, er Verdi og Shakespeare. Således forlænger vi hyldesten af den engelske dramatiker, hvis død for 400 år siden i år som bekendt markeres verden over.

Sammen med pianist Jakob Bahr lægger jeg selv ud med en Shakespeare-koncert i Refugiets Havesal (der hvor Steinway-flygelet står) fredag aften. På programmet er der sange af Gerald Finzi og Peter Heise til tekster af Shakespeare samt Shakespeare-operauddrag af Ambroise Thomas og selvfølgelig Verdi.

Annonce: En aften med William Shakespeare

En aften med William Shakespeare

Om lørdagen vil jeg holde foredrag om Verdi og Shakespeare – og i øvrigt runde nogle af de (mange) andre Shakespeare-operaer, som operalitteraturen byder på. En væsentlig del af foredraget vil handle om Verdis Otello, fordi det er dette mesterværk, der er på programmet på Hamborg Staatsoper om aftenen.

Efter frokosten kører vi i bus til Hamborg. På turen skal vi have kaffe og opera-quiz, og inden forestillingen spiser vi et godt måltid på Restaurant Opera, der ligger lige over for operahuset. Efter forestillingen går turen hjem til Løgumkloster, og søndag morgen sidder vi længe over morgenmaden og vender gårsdagens oplevelser.

Sidste år sluttede det hele med at jeg samlede mailadresser ind, for jeg måtte endelig sende en mail, hvis der kom sådan et arrangement igen. Forhåbentlig kan vi slutte på samme måde til januar også…

Fik jeg nævnt, at der stadig er ledige pladser? Tilmeld dig via refugiets hjemmeside.

2 thoughts on “Opera og fællesskab”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *