Hæder til nyskabende operaprojekter

Nogen har måske den opfattelse, at opera er en gammel, støvet, ufrivillig komisk, kunstart. Men sådan behøver det bestemt ikke at være. Det er ”GrowOP!” – Danmarks første operafestival for børn og unge, der løb af stablen i efteråret, et levende bevis på. I morgen aften modtager projektet nemlig prisen for årets nyskabelse ved P2’s stort anlagte prisuddeling i DR Koncerthuset.

GrowOP! er et samarbejde mellem Figura Ensemble, Børnekulturhuset, Operaen i Midten og Den Jyske Opera (hvis børneoperaproducent, Birgitte Holt Nielsen, er idékvinden bag), og festivalen præsenteredes som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 på en lang række locations i det midt- og østjyske.

Festivalen bød på flere nyskabende forestillinger – Helt nyt for de helt små, familieoperaen Hug en hæl og klip en tå?, frit efter Askepot (eventyret såvel som Rossinis opera), Min far og vrede mand – en ungdomsopera om vold i hjemmet – og meget andet. Desuden var der workshops for voksne, der arbejder med børn, morgenoperasang for børn i børnehave- og skolealderen og en lang række andre aktiviteter.

Festivalen kulminerede med den nykomponerede opera Snehvide, der blev opført i Herning og Holstebro af Operaen i Midten, og hvor børn og unge fra MidtVest Juniorkor, Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro og Musikdramatisk Teaterskoles talentlinje fyldte scenen med sang og skuespil.

Et uddrag af Paul Schwartz’ musik til forestillingen kan opleves ved prisoverrækkelsen i morgen, der i øvrigt transmitteres direkte på P2 kl. 19:30

GrowOP!-Festivalen og årets nyskabelse er i øvrigt ikke det eneste operaprojekt, der hædres i morgen aften. Komponisten Louise Alenius modtager prisen for årets koncertøjeblik. Øjeblikket fandt sted i løbet af hendes roste opera Silent Zone, der i sommers kunne opleves ved CPH Opera Festival. Forestillingen skildrer den fortielse og ensomhed, der følger i kølvandet af seksuelt misbrug i familien, og den er bl.a. blevet til på baggrund af interviews med incestofre.

Også denne opera kan man høre uddrag af ved prisoverrækkelsen i Koncerthuset i morgen.

Silent Zone (Foto: Ólafur Steinar Gestsson - CPH Opera Festival)

Forestillingen Silent Zone af Louise Alenius på Understationen på Østerbro. CPH Operafestival 2017
Silent Zone (Foto: Ólafur Steinar Gestsson – CPH Opera Festival)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *