And the winner is… Operaens svar på Oscar-uddelingen

Det er ikke kun i Hollywood, at der er røde løbere, glimmer og blitzende kameraer – det er der sandelig også i operaens verden. Pinsedag løb International Opera Award 2016 – operaens svar på Oscar-festen – af stablen på The Savoy Theatre i London. Okay, måske med knap så megen medieopmærksomhed som den berømte søster i filmens verden, men alligevel, som i kan se i klippet nedenfor, med (næsten) lige så megen glamour!

Ved International Opera Award er der 20 kategorier, ”bedste sanger (hhv. kvindelig og mandlig)”, ”bedste dirigent”, ”bedste instruktør”, ”bedste operakor”, ”bedste operakompagni”, ”bedste operafestival” etc., og i hver kategori er der 6 nominerede.

Juryen, der består af operabranchefolk med chefredaktør for magasinet Opera John Allison i spidsen, kårer naturligvis også en ”bedste nye produktion” (operaens svar på ”bedste film”), og den ærefulde pris tilfaldt i år Theater an der Wien for deres opsætning af Benjamin Brittens opera Peter Grimes.

Du kan se samtlige vindere og nominerede i de forskellige kategorier International Opera Awards hjemmeside. Hvis du ser godt efter, kan du se et par danske navne iblandt, og sandelig om ikke også en Bellini-opera, der til august kan ses på Den Jyske Opera, var blandt de nominerede til en af de helt fornemme titler.

The International Opera Awards blev grundlagt i 2012, og formålet er i al sin enkelhed at profilere opera som kunstform. Og hvordan gøres det bedre, end ved at markere og fejre operaårets største succeser?

Et andet formål er at generere midler til at uddele stipendier til unge lovende talenter inden for opera. Det er værd at bemærke, at 4 af de 20 kategorier er forbeholdt ungdommen, nemlig ”bedste unge kvindelige sanger”, ”bedste unge mandlige sanger”, ”bedste unge dirigent” og ”bedste unge instruktør” – og lad os da bare tilføje ”bedste verdenspremiere” som den femte, nu vi er ved ”de unge”.

Tæt på 1½ mio. kroner har organisationen rejst i løbet af de sidste tre år og placeret i en fond, der indtil videre er blevet 36 håbefulde operatalenter til gavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *